dilluns, 8 de novembre del 2010

On s'ha quedat abandonat el llibre d'Emili Rosales?



El llibre

La ciutat invisible
Autor: Emili Rosales

Comentari "robat" a Jesús M. Tibau:

"Quan el segon cop que et llegeixes una novel·la, t'agrada encara més que la primera, suposo que és un bon senyal, i així m'ha passat amb La ciutat invisible, del rapitenc Emili Rosales. L'excusa de la novel·la és el projecte avortat de Carles III de contruir una gran ciutat a la Mediterrània, seguint el model de Sant Petersburg. A l'actual Sant Carles de la Ràpita es veuen senyals d'aquell projecte; senyals que de petit devia tenir ben presents al record Emili Rosales. L'autor juga a disfressar-se del protagonista del llibre, Emili Rosell, o a la inversa (no ho fem tots els autors, això?), que es veu immers en una doble o triple trama, barrejat amb amics i núvies dels passat i del present. Ell va intentar fugir del poble i del seu passat, d'un sentiment de culpa, de la indiferència amb què aparenta viure el fet de no conèixer el seu pare; però mai podem fugir del tot del nostre passat. Per això se'n va a Barcelona i es refugia en la seva feina: "la feina, que nodreix i tapa"."


La foto

1a pista: D'on deu venir tanta aigua?


Enviada per: marta

2 comentaris:

  1. Sí Jesús, ja m'imaginava que era molt fàcil aquesta. Però no em queden gaires fotos i havia de tirar del que tenia :(

    Bé, felicitats. I espero que no t'hagi importat que t'hagi "robat" el comentarim (sempre posant la referència, és clar)!

    ResponElimina